Hatar min kropp

Inte på det ytliga viset, inte för min tjocka mage.. Jag hatar den för att den begränsar mig! För att jag missar saker med mitt barn och min man. Min familj.
Idag har det varit jobbigt men jag va fast besluten att vi skulle fira Valborg med vänner som vi bestämt.
Strax innan det är dags att gå knäpper ryggen, inte den jävla ryggen igen!?
Kan inte gå med dem andra till elden, nä jag går hem och tar smärtstillande, hormonsprutan och sätter mitt ryggbälte om mig, jag SKA ner till elden med dem. Jag ringer och säger att de kan gå i förväg.
Bestämmer att cykeln får bära mig ner.
Förrådet är såklart fyllt med annat skit, asar ut det. Får med nöd o näppe ut cykelfan, låser och beger mig.. Punka!? WTF? Låser upp, knöglar ut nästa skitcykel, punka... Letar efter pump, hittar en men saknar munstycke. Helvetes... Slänger in allt och börjar gå... Gör ont, jag brister i tårar.
Nu sitter jag här och gråter av ilska att min fina familj är nere vid elden med vännerna utan mig.. Jag vill se Hedda skåda elden.. Jag vill inte va här, ensam igen..

Fan också..

Ny mätning idag på morgonen men inget hade hänt. 20 dar med sprutor och inget har hänt..?
Ökar nu dosen och mäter igen på lördag. Så segt detta är! Jag är så evigt less på detta nu.. Vill inte springa där flera ggr i veckan och mäta ägg, vill inte ha en mage som ömmar och beter sig magsjuk i mellanåt, vill inte ha klimakterievallningar och denna ständiga huvudvärk- jag vill ha BEBIS!!

Roar mig med sömnad sålänge..

Bara att vänta..

Igår var jag och träffade mina bästa vänner över en frukost, ligan har utökats av en styck Walle!
Han är så välkommen!
Varje gång jag träffar dem vill jag bara träffa dem mer. Jag är så lyckligt lottad som har dem!
 
<3
 
På eftermiddagen igår var vi inne på KK och mätte äggblåsor.
Förra stimuleringen hade vi det så enkelt, det krävdes 10 sprutor och äggblåsan var klar.
Nu är vi inne på 15 sprutor med ökad dos och äggblåsorna är bara halvvägs.. suck.
Läkaren är dock optimistisk och säger att det kommer ett ägg, men det kan krävas upp till 30 sprutor.
Bara att vänta...
Att jag har ont är inte konstigt. Jag har ca 30 äggblåsor i varje äggstock, så en äggstock som normalt är 2,5 cm är nu 5-6cm. Ganska mycket förstorad, och större ska det ju bli.
Det ömmar och krampar.. men klart vi tar det också. Får vi en bebis till är allt värt det!
Även om det för stunden känns piss.
Nästa mätning på måndag.
 
Min pacing går sådär. Jag tycker det är svårt att skatta mitt mående och jag glömmer att skriva upp när jag startade med vissa saker för att sen glömma skriva upp när jag avslutade det.
Jag har haft några bra dagar nu, det är så skönt. Jag försöker verkligen lyssna på mig själv.
Smärtan i huvudet, axlar, nacke, händer, ben och fötter kommer och går. Men så länge jag känner mig klar i huvudet och slipper "flummigheten" njuter jag.
Idag blir det mycket vila. Lilla Miss vaknade 04:00 och kunde inte somna om så hon och jag har legat på soffan sen 4:30.. snaaark...

Starkare än starkast!

Läser och förhoppningsvis lär..

Pacing går ut på att jag nu gör ett "schema" och skriver upp allt jag gör, hur mkt tid det tar, hur mkt symtom jag har i skattning mellan 0-10.
Eftersom symtomen ofta kommer med fördröjd verkan så kan jag se tillbaka på dagarna och se vad som gör mig dålig.
Jag kan då minska eller utesluta vissa saker. På så vis hoppas jag på att slippa mina dippar.
I 14 år har det varit "push och crash", nu får jag ställa om. Sätta tid på hur mycket energi jag ska lägga var.
Hur mycket tid jag klarar utanför hemmet i form av socialt liv, handling, andra ärenden.
Hur mycket klarar jag städa i sträck? Hur mycket vila behöver jag? Allt för att få ett stabilare liv.

Det står också mycket om att acceptera sin faktiskt allvarliga sjukdom som är väldigt handikappande.
Det jobbar jag mycket med, men bryr mig alldeles för mycket om att bevisa för ANDRA hur jag mår.
Andra kommer aldrig kunna förstå..
De förstår inte att jag har fel på tre stora viktiga funktioner i min kropp. Nervsystemet, immunsystem och endokrina system. Jag har hormonell obalans, dålig syreupptagning osv.
Hur mår du efter ett maraton? Slut i kroppen? När du ligger med feber och varje del i kroppen ömmar, ljud och ljus kan fara så långt åt helvete det går och andningen är tung..? Hur länge pallar du dras med det?
Känner du för att va trevlig och tillmötesgående då? Känner du för att ställa dig och laga mat, tvätta, le och ställa upp för omgivningen?
Låt mig dippa, låt mig gråta.. Jag är inte skör, jag är tusen gånger starkare än en "frisk" människa som bär på det här, dag in och dag ut..
Det har INGET med psyket att göra, som jag så länge fått höra.. Och blivit stämplad för!


Jag ska reda ut det här.. One way or another..

Lära mig..

Som ni vet har detta året varit tungt för mig/oss.
I allt elände med sjukdomen känner jag mig så lyckligt lottad, min lilla familj gör mig hel, det är min fasta trygga punkt. Jag älskar dem vansinnigt mycket, så mycket.. Rädslan att förlora dem, jag hatar känslan.

Jag försöker lära mig om min sjukdom. Lära mig hur jag ska göra för att underlätta för mig/oss.
I allt läsande kommer jag okontrollerat in på information som jag helst skulle avstå att se och läsa. Unga människor som har den här sjukdomen som varit sängliggandes i flera år.. Kan inte komma ur sängen!
Jag har en växande oro att detta ska eskalera, ska jag behöva bli vårdad av min familj som de jag läser om? Ingen vill leva med ett kolli..

Man vet att sjukdomen är fysisk. Men inget botemedel finns.. Än.
Jag ska testa en metod, en metod som jag måste testa på egen hand - pacing.

Wish me luck

Utvecklingssamtal

Idag va det första utvecklingssamtalet för Hedda. Jätte spännande och vi gick därifrån nöjda och stolta över vår lilla tjej! :)

Halv elva va det mätning av äggblåsor. Det va en kamp idag. Har mått skit hela dan. Troligtvis eftersom vi roat oss i helgen med att umgås med vänner. Alltså inget roande i att dricka alkohol och stanna ute halva natten, nej.. Men det behövs inte för mig. Jag får ändå smällen bakefter..

På skakiga ben åkte jag till Kk. Låg där och höll på att spy av undersökningen, det svartnade för ögonen och jag försöker i mitt inre att göra det så lätt jag kan. Andas, tyngden nedåt, härliga visioner i mitt inre. Stäng det onda ute.
Skakiga ben bär mig därifrån men jag får stanna längs en vägg och pausa. Vidare ut i bilen, pausa. Kör hem, sover..

När jag vaknar efter två timmar vill jag helst sova vidare, men lillkickan ska hämtas och jag längtar efter henne! Åter igen svartnar det för ögonen vid hämtning, Anna stäng det ute och visa inte att du mår så dåligt.
Hedda får mig att vända om, skrattar och myser. Hon ger mig kraft!! Unge va jag älskar henne!!!

Ikväll har jag tagit det så lugnt jag kan. Inte ens sy tillät jag mig själv. Vila vila vila.

Jag ska inte bestämma nånting på ett tag nu. Jag väntar tills dagen är här och möjligtvis DÅ hittar jag på ngt. Måste hämta mig själv.

Ny mätning av ägg på fredag! Be back!

Kluven mamma

Varför är jag sån veleröv? Att jag alltid ska snappa åt mig och analysera, kan jag bli bättre på ngt vis? Ska jag göra annorlunda? Och allt som oftast är det ju MITT FEL! Suck.. Hela livet verkar va en lärdom. Jag står dock fast vid att jag hellre lär mig nu som ung än sitter där efter 60 och undrar varför jag inte visste detta som ung. Jag lär mig vad som är vitkigt i livet och vad som bör städas bort.
 
Just nu är jag i lite dilemma med mina tankar ang förskolan. Jag har nu blivit heltids sjukskriven pga mitt skov och därmed ser jag till att Hedda får va lite mer på dagis och naturligtvis gör jag det till största del för hennes skull. Inte bara att hon får komma dit o leka utan också för att hon utvecklas och lär sig saker. Ska hon gå hemma med mig blir hennes tid inte alls lika rolig som den hade varit på dagis. Jag har behövt vila ofta nu, bearbetar mkt och väntar fortfarande på svar och det är ngt mer i kroppen som inte stämmer.
Jag frågade om jag fick ha tiden halv åtta till fyra på hedda. Jag lämnar oftast halv åtta men hämtar henne efter mellis efter två. Att jag vill ha tiden fyra är för att jag har rätt till det och om jag har en dålig dag vet jag att jag får återhämta mig innan jag hämtar.
Till svar fick jag att de tycker det räcker att ha tiden tre, inte mig emot men formuleringen satte griller i huvudet på mig. "Ja vi ser ju till Heddas bästa (ja det hoppas jag verkligen!?) och tycker att hon är ju fortfarande så liten, det blir för länge med kl fyra.." Direkt känner jag mig som en dålig mamma. Ser inte jag till Heddas bästa då? Hedda är mitt allt, självklart vill jag att hon ska må bra!! Bäst av oss alla!!
Är det så att Hedda inte trivs och mår dåligt av dagis står min sjukdom självfallet tillbaka och Hedda stannar hemma med mig men hon vill ju va där?!
Jag kommer inte hämta henne tre om det nu inte krisar men själva uttrycket fick mig att känna mig kass.
Det va som i somras när vi pratade semester och vi skulle ha henne hemma 4 veckor. Sen tyckte vi att hon skulle få gå halvtid resteramde sommar iaf så hon fick leka, hon saknade dagis. Då svarade de "Barnet mår ALLTID bäst av att va hemma med sina föräldrar!"
Gör jag då det sämsta för Hedda som lämnar henne halvtid? Fattar inte... Eller ser dem till DERAS bästa och får mindre att göra?
 
Idag väntar läkarbesök och provtagning. Imorgon kommer svaret på det.
Handling står också på schemat, i helgen blir det PajParty så jag måste handla hem div ingredienser ;)
 
Btw, känner mig rätt "pigg" idag :)
 
Chilli dilli på er!

Stockholm.

Befinner oss i Sthlm nu, jag och Hedda. I måndags åkte vi med storebror hit och imorgon kommer Foffo hit, tillsammans åker vi sen tillbaka på söndag.

I vanlig ordning mår jag kasst när vi är här, resan tar alltid slut på mig. Idag har varit värst, känns som jag inte orkar va vaken alls, men det är jag.

Igår kväll vid sänggående kom känslan av att ena benet och ena armen inte ville hänga med. Jobbigt att vända sig i sängen när det känns som alla muskler lagt sig i dvala och allt väger bly. Pga detta vaknar jag sen stup i kvarten och mår dåligt. Vid sex när Hedda vaknade kom magknipet, jag tog tablett och somnade om, vaknade med ont och tog ett varmt bad. Då hjälpte det!
Jag har försökt sy lite men måste vila ofta. Gick runt huset men fick pausa på en parkbänk. Sådana här dagar vill jag bara ligga kvar och sova bort, det ger mig inget att va vaken. Men det ger Hedda ngt, jag tar mig upp - för henne.
Skillnaden på senare tid är att jag inte blivit så rädd för alla symtom, jag försöker acceptera dem. Inse att min dödsångest inte är på riktigt, jag kommer fortsätta andas även om jag slutar tänka att jag måste andas in och sen ut för det känns som den reflexen inte finns mer..

Sista menspillret togs igår och nu verkar det som mensen är på g. Den 8/4 vet vi om jag är "nollställd" igen för nytt försök!! Känner mig peppad inför det, samtidigt känns det inte så bråttom längre.. Det va inte bråttom innan heller men ännu mindre nu. Funkar inte detta försöket får vi ingen ny behandling förän i oktober.
Räknade efter och nu har vi försökt i 16 månader, varav 10 av dem med behandling. Hoppas såklart att vi inte ska behöva gå lika länge till.

heddassyskon.blogg.se

Januari 2013 blev jag gravid efter lång hormonbehandling och allt vad det innebär, vilken lycka -enäggstvillingar!! Lyckan va kort, började blöda samma dag som vi fick skåda hjärtat slå. Med två veckors mellanrum försvann de, en efter en. Efter skrapning och bearbetning är vi nu igång igen - mot ett syskon till vår Hedda!

RSS 2.0